Uw probleem...Wij de oplossing
Welkom arrow Centrale Verwarming
 
Centrale Verwarming Afdrukken E-mail

Uw verwarmings- en warm watercomfort hangt voor en groot gedeelte af van de keuze van uw cv installatie. U kunt de installatie puur voor verwarming gebruiken, maar u kunt ook voor een zogenaamde combiketel kiezen. Dit houdt in dat de cv-ketel tevens zorgt voor warmwater in uw huis, eventueel in combinatie met een boiler. Op deze manier kunt u ruimte besparen doordat u slechts één apparaat heeft en bovendien scheelt het in uw energieverbruik.

Er zijn verschillende soorten cv-ketels. Om de voor uw woning meest geschikte cv-ketel te installeren, zijn een aantal zaken belangrijk. Ten eerste is de hiervoor genoemde keuze tussen een cv-ketel met of zonder warmwatervoorziening van belang. Ten tweede is natuurlijk de grootte van de te verwarmen vertrekken van belang. Een groot huis heeft ook een krachtigere cv-ketel nodig. En ten derde is voor cv-ketels met warmwatervoorziening de benodigde capaciteit van belang. In veel woningen is deze capaciteit niet toereikend. Een bekend voorbeeld is douchen terwijl iemand de warme kraan open draait. Het gevolg is dat er koud water uit de douche komt. Dit komt omdat de capaciteit van de cv-ketel in zo'n geval niet groot genoeg is om zowel de douche als de kraan van warm water te voorzien.Door te kiezen voor een cv-ketel met een grotere capaciteit voorkomt u dit soort problemen.

Van der Hijden Services is dealer van Remeha ketels. U kunt ons altijd bellen voor een vrijblijvende offerte en/of folders van cv-installaties.